
İnternette hazır web sitesi kurmak için kullanabileceğiniz en iyi ücretli ve ücretsiz web site kurma programlarını derledim. Sıraladığım 7 web sitesi kurma programıyla kişiler, fotoğrafçılar, yazarlar veya işletme sahipleri bir yazılımcı olmadan blog sitesi açabilir, kişisel veya kurumsal bir web sitesi yapabilirler.
Sürükle bırak en iyi ücretsiz web sitesi kurma programları ile bir web sitesi yapmak için yazılım veya kodlama bilgisine ihtiyaç yok. Bunlara hazır web site kurma programları, site kurma siteleri, blog açma veya e-ticaret sitesi kurma platformları da denebilir. Yani aşağıdaki yazılımlarla her tür siteyi oluşturabilirsiniz.
Site kurma işini yapmakta zorlanmayabilirsiniz ancak en iyi ücretsiz site kurma programının hangisi olduğuna karar vermekte zorlanabilirsiniz. Çünkü şu anda, analiz aracı SmilarTech’e göre, dünya genelinde 141 adet site kurma programı var.
Bu yazıda, piyasada kullanılan en popüler programların avantajlarını, dezavantajlarını ve fiyatlarını inceleyerek en iyi web sitesi kurma programını seçmenize yardımcı olmaya çalışacağım.
Web Sitesi Kurma Programları Nasıl Seçilir

En iyi web sitesi kurma programlarına karar vermeden önce oluşturacağınız web sitesi ile ne yapacağınızı bir yere yazmanızı öneririm.
- Amacınız nedir?
- Bir web sitesinde hangi özellikleri görmek istiyorsunuz? Örneğin, blog sayfası, fotoğraf slaytları, e-ticaret sitesi, rezervasyon menüsü, iletişim formu vb…
Ne yapacağınız konusunda hiç bir şey bilmiyorsanız rakiplerinizin web sitelerini inceleyin. Girin Google’a anahtar kelimenizi yazın (örneğin marangoz, ayakkabı vb.) ve en üst sayfada çıkan siteleri inceleyin.
Seçimden önce incelemeyi nasıl yapabilirsiniz:
- Bir web sitesi aylık kaç ziyaret alıyor öğrenmek mi istiyorsunuz? O zaman Alexa veya SimilarWeb programını kullanın. 3 aşağı 5 yukarı aynı sonuçları verirler. Turhost.com hosting sitesi örnek görseli:
- WordPress mi kullanıyor? WordPress’te hangi temayı veya eklentiyi kullanıyor? Öğrenmek için şu WP dedektör eklentisini Google Chrom’a ekleyin (kurun). İstediğiniz sitenin üzerine gidin ve eklentiye tıklayın. WordPress kullanıp kullanmadığını size söyleyecektir. RankMath.com SEO sitesi örnek görseli:
- Wix veya başkasını mı kullanıyor? Ayrıntılı bilgi için Wappalyzer eklentisini Google Chrom’a ekeyin. Wix’in kendi sitesi örneği:
- Web sitesi ile ilgili daha fazla bilgi mi lazım? WhatRuns eklentisini Google Chroma ekleyin ve bir çok özellikleri hakkında bilgi edinin. wpsitekur.com kendi siteme örnek:
- Bir web sitesinin rakipleri kim veya ona benzer hizmetler sunan hangi siteler var, merak mı ediyorsunuz? O zaman Similar Sites eklentisini kullanın. Hostinger.web.tr örnek görseli:
- Web sitesini kimin yaptığını veya kimin olduğunu nereden bulabilirim? Bir web sitesi adresinin (Domain) kimin üzerine kayıtlı olduğunu whois bilgilerini sorgulayarak öğrenebilirsiniz. Ancak whois bilgileri gizlenmediyse ve ne kadar veri girildiyse o kadar öğrenebilirsiniz.
Bu eklentiler keşif yapmak için çok işinize yarayacak ve birçok bilgi bulacaksınız. En azından bu konularda merakınızı gidereceksiniz. Bu eklentilerden bir sonuç alamıyorsanız muhtemelen kontrol ettiğiniz sitede özel yazılım kullanılmış ve araçlar tarafından yeterince bilgi toplanamamıştır.
Neredeyse bütün site kurma programları, web sitesi kurmak için benzer araçlar sunar. Hangi programları seçeceğinizi deneme sürümlerini kullanarak öğrenebilirsiniz.
Ardından web sitenizin özelliklerini göz önünde bulundurarak hareket etmeniz gerekir.
- Web sitenizi güncelleyecek misiniz?
- Blog sayfası mı kullanacaksınız?
- İlerleyen zamanlarda web sitenizde ürün mü ekleyip satacaksınız…?
Seçtiğiniz web sitesinin ilerleyen zamanlarda size cevap vereceğinden ve değişiklik yapmanıza müsaade edeceğinden emin olmanız gerekir.
Bu seçim aşamalarını değerlendirdiğinizi varsayıyorum. Artık en iyi hazır ücretli ve ücretsiz web sitesi kurma programlarına bakalım.
En İyi Hazır Ücretli ve Ücretsiz Web Sitesi Kurma Programları
1. WordPress.org

WordPress (WP veya WordPress.org), ücretsiz, en popüler ve en profesyonel web sitesi kurma programıdır. Tamamen Türkçe diline çevrilmiştir. İnternetteki tüm web sitelerinin %39’undan fazlası WordPress alt yapısıyla oluşturulmuştur.
Kendi kendine barındırılan ifadesini durmuşsunuzdur. Bu ifade WordPress.org için kullanılır. Çünkü web sitesi yapmak için hosting ve domain satın alıp tüm işlemleri kendiniz yapmanız gerekir. Bu işlemler zor değil tıklamalarla basit bir şekilde yapılacak işlemler.
İki tür WordPress var.
Biri kendinden barındırılan WordPress.org, diğeri site tarafından barındırılan WordPress.com. İkisi hakkında daha fazla bilgi için WordPress.org ve WordPress.com arasındaki farkları karşılaştırdığım makaleyi okuyabilirsiniz.
Hiç şüphesiz WordPress.org popülerliği, güçlü özellikleri, analiz edilebilirliği ve kullanım kolaylığı nedeniyle en iyi ücretsiz web sitesi kurma programları arasında 1. sıradadır.
WordPress, tamamen ücretsiz ve açık kaynaklı bir yazılımdır. Açık kaynaklı yazılım olması, web sitenizi maksimum düzeyde kontrol edebileceğiniz anlamına gelir.
WordPress.org’u kullanmaya karar verdiyseniz Udemy hocaları tarafından yaklaşık 30₺ civarında satılan WordPress Dersleri eğitim videolarını alabilirsiniz.
WP ile web sitesi, blog sitesi, kurumsal web site vb. bir çok siteyi yapabilirsiniz.
İzleyeceğiniz adımlar kısaca:
- Domain kaydı yapın. (Yani domain satın alın. Domain (alan adı), web sitesinin internetteki adresi veya konumudur. Buraya tıklayıp Domain sorgulaması ve kaydı yapabilirsiniz.
- En iyi Hosting firmaları listesinden hosting (hizmeti) alın.
- (Otomatik kurulum) Burada WordPress Scrip’i bulun ve kurulum dosyalarını indirmeye gerek kalmadan web sitesi kurulumunu yapın. Bu işlem çok basit. Tıklamalarla yapabilirsiniz. Veya;
- (Manuel kurulum) WordPress.org sitesinden kurulum dosyalarını ücretsiz indirin. Tamamen Türkçe WordPress son sürmü burada bulabilirsiniz. Tıklayın indirin. Ardından cPanel veya FTP kullanarak kurulum dosyalarını hosting içinde açın ve diğer gerekli kurulumları ve ayarları yapın. Bu işlemler yaklaşık 5 dakika sürer.
- “Web siteniz artık hazır hale gelmiş olmalı.“
- Son ve en önemli adım: WordPress temasını yükleyin. Tema sizin her şeyiniz. Yani temayı kullanarak sitenizi her türlü web sitesine dönüştürebilirsiniz. Mesela, hangi siteyi yapmak istiyorsunuz?E-ticaret sitesi mi? Blog sitesi mi? Kurumsal site mi? veya başka bir web sitesi mi? Şimdi bu çerçevede istediğiniz herhangi bir WordPress temasını belirleyin ve onu yükleyin. Örneğin; WordPress e-ticaret teması yüklerseniz e-ticaret siteniz olur; WordPress haber teması ile haber sitesi, WordPress blog teması ile bir blog siteniz olur…
WordPress.org’u kullanarak internet sitesi kurma adımları özetle yukarıdaki gibiydi. Oluşturacağınız site benimkine (wpsitekur.com) benzer olacak. Dediğim gibi siz envai çeşidini yapabilirsiniz.
Bu işlemeleri yapmak sandığınızdan daha kolay.
Fiyatlar:
WordPress ücretsiz bir web sitesi oluşturucu olsa da site kurmak için bir alan adına ve bir de web sitenizi kullanıma sunmak ve dosyaları barındırmak için hosting paketine ihtiyaç duyarsınız. Not: Yani diğer web sitesi oluşturma programlarının aksine, sınırsız ve mükemmel özellikler için bir domaine ve hosting paketine ihtiyacınız olacak.
Bu genellikle Hosting ve alan adı için yıllık toplam 100-200 TL arasında maliyet gerektirir. İnternet sitesi kurma maliyeti hakkında detaylı bilgi için web siteme göz atabilir ve oradan detayları öğrenebilirsiniz.
WordPress.org ile oluşturacağınız sitede domain ve hosting satın almak zorundasınız. (Almasak olmaz mı? kusura bakmayın bunlar olmazsa olmaz) Bence, aşağıdaki linkleri takip ederek indirimden yararlanın.
- Dünyada popüler olan ve çoğu kişi tarafından önerilen resmi bir hosting sağlayıcısı GoDaddy ile ayda %73 indirimle 7,99 TL karşılığında GoDaddy tarafından ücretsiz alan adı verilmektedir.
- İzmir / Türkiye’de en hızlı sunucuya sahip domain ve hosting sağlayıcısı CENUTA’dan, %20 wpsitekur hosting indirimini kullanarak web hosting satın alabilirsiniz. Kendi sitemi CENUTA’nın sunucularında barındırıyorum. CENUTA’yı kullanmak isteyenlere duyurulur! Her pakette ücretsiz SSL sertifikası ve üst paketlerde ücretsiz .com domain hediyesi var.
- İndirim kuponları veren şirketlerin tamamına en iyi hosting firmaları listesinden ulaşabilir; Ek olarak site ismi belirlemek için domain sorgulama sayfama göz atabilirsiniz.
Buradan aşağıya bir çizgi çekmek istiyorum.
Ücretsiz bir web sitesi yapmak için kullanılan aşağıdaki tüm siteler sınırlı özelliklere sahiptir. Bu yüzden ücretsizdir. Site kurmak için kullanılan sitelerle oluşturduğum örnekler:
- Örnek: https://wpsitekur.wordpress.com
- Örnek: https://wpsitekur.blogspot.com
- Örnek: https://wpsitekur.tumblr.com
- Örnek: https://medium.com/@snahmetkaya
Bunlar size örnek olması için hazırladığım web siteleri. Gördüğünüz gibi ücretsiz bir site oluşturduğunuzda site adresinde (URL yapısı) “wordpress“, “blogspot” gibi marka isimleri bulunmaktadır.
2. WordPress.com

WordPress.com, Automattic firması tarafından hizmet verilen blog ve web sitesi barındırma hizmetidir (yani sitesidir).
WordPress.org’un kurucusu Matt Mullenweg, tarafından piyasaya sürülmüştür. Ücretsiz web sitesi kurmayı düşünüyorsanız WordPress.com tam size göredir.
Tüm özellikleri içindedir ancak ücretsiz olduğu için özellikleri kısıtlıdır. Yazılım ve yedeklemeler için endişelenmenize gerek yoktur.
Ancak dediğim gibi özel eklentileri veya temaları kullanmak için üst paketleri satın almanız gerekir. Hatta premium ve düşük paketlerde e-ticaret özelliği ve reklam verme (alma) desteği bile yoktur.
WordPress.com ile ücretsiz site açmak için bir adet e-posta hesabınızın olması yeterlidir.
WordPress.com Sitesine gidip kullanıcı hesabı oluşturunca, sistem sizi site oluşturmak için yönlendirecektir.
Fiyatlar:
WP.com için bedava dediysem sınırlı özelliklere sahip temel hesabı için bedava dedim. WP.com’un markasını ve reklamlarını kaldırmak için “Kişisel Kullanım için İdeal” fiyat hesabını kullanırsanız gerekir ki bunun için aylık 13 TL’den yıllık 156 TL vermeniz gerekir.
İdeal ve daha yüksek paketleri satın aldığınızda sizi özel alan adıyla yansıtan bir web siteniz olacak ve 7/24 destek hizmetinden yararlanabileceksiniz.
3. Shopify

Shopify, alışveriş ve e-ticaret web siteleri için tasarlanmış popüler bir web sitesi oluşturucusudur. 1 milyondan fazla aktif kullanıcıyı ve 500 binden fazla işletmeyi desteklemektedir.
Web sitelerinde ihtiyaç duyulan tüm özellikleri barındırır. Programı yönetme, güncelleme ve yedek alma konularında endişelenmenize gerek yoktur.
Shopify, “Payments” adlı uyumlu ödeme seçeneği sunar. Ödemeleri almak için üçüncü taraf (PayU, iyzico, paraşüt gibi) ödeme eklentileri ekleyebilirsiniz.
Envanter yönetimi, sınırsız ürün, güçlü istatistikler, kolay pazarlama yöntemleri vardır.
Fiyatlar:
Shopify’yi 14 gün boyunca ücretsiz kullanabilirsiniz. 14 günden sonra fiyatlar, “Basic Shopify” için aylık 200 TL, yıllık 2400 lira olur.
4. Wix

Wix.com, Türkiye’de popüler bir bulut tabanlı web sitesi kurma araçlarından biridir. Web sitenizi kolayca oluşturmak için güçlü özellikler sunar.
14 gün boyunca %100 bedava web sitesi kurmak için Wix‘i kullanabilirsiniz.
- Yüzden fazla şablon kullanarak sitenizi özelleştirebilirsiniz.
- Sitenizi, kodlama becerisine gerek duymadan sürükle bırak araçlarıyla kurabilirsiniz.
- Kurulumu hızlı ve basittir.
Fiyatlar:
Web sitesi kurma fiyatları; Temel Wix hesabıyla açacağınız blog hesabı URL’si şöyle olacaktır (bu tüm ücretsiz site araçları için geçerlidir): https://siteismi.wixsite.com.
Özelliklerini yükseltmek isterseniz fiyatlar şu şekilde değişiyor: Domain satın alma aylık 10 TL iken diğer Premium planlar 50 TL’ye kadar çıkıyor. İşletme ve E-ticaret paketleri ise; 35 TL’den başlayıp, 70 liraya kadar çıkıyor.
5. Weebly

Weebly, birçok mükemmel tasarıma sahip kolay bir web sitesi kurma yazılımıdır. Herhangi bir kodlama becerisi gerekmeden web sitenizi düzenlemenizi sağlayan güzel hazırlanmış bir sayfa yapıcı içerir. Hem e-ticaret hem de notmal web sitesi kurabilirsiniz.
Weebly’yi kullanarak oluşturacağınız sitelerde iletişim formları, fotoğraf galerileri, kaydırıcılar ve daha fazlası içeren yerleşik özellikler vardır. Bu, özellikleri herhangi bir karmaşık kurulumlara ihtiyaç duymadan web sitenize kolayca ekleyebilirsiniz.
Fiyatlar:
Bedava bir hesapla başlayabilirsiniz. Yönetim alanı ve menüleri Türkçe olarak kullanabilirsiniz ancak maalesef fiyatlandırma Türk Lirası olarak değil, dolar olarak ödenir. Özel bir alan adı kullanacaksanız, ayda 6 ABD doları vermeniz gerekir.
Site istatistikleri, video arka planları veya üyelik eklentileri gibi gelişmiş özellikler için ayda 12 ila 25 dolar arasında değişen daha yüksek paketlere geçmeniz gerekir.
Weebly’nin çevrimiçi mağazalar için paketlerini düşünüyorsanız, bunlar 12 ila 38 $ arasında değişiyor. Biraz daha pahalı olan ayrı planlar var, onlardan birini de deneyebilirsiniz.
6. GoDaddy Web Sitesi Kurma Programı

GoDaddy, dünyanın en büyük alan adı kayıt ve hosting hizmeti sağlayan kuruluşudur. GoDaddy Website Builder, profesyonel web siteleri oluşturmak için basit ve kolay bir programdır. Farklı şekiller oluşturmak için sürükle bırak yapabileceğiniz araçlar ve hazır bloklar yüklenmiş vaziyettedir.
Ayrıca, sistem içinde Getty Photography denilen fotoğraf kütüphanesinden fotoğraf kullanabilirsiniz.
GoDaddy Web Sitesi Kurma Programı tüm cihazlarda duyarlıdır ve her cihazdan açılabilir. Örneğin; seyahat halinde bir yerden bir yere giderken cep telefonunuzda sitenizi yönetebilirsiniz.
Ücret:
Daha fazla özellik istiyorsanız, Temel paket için aylık 19,99 TL, standart paket için aylık 29,99 TL ve Premium paket için aylık 39,99 TL ödemeniz gerekir.
7. Site123

İnternet sitesi kurma programları arasında yer alan Site123 ile tasarım ve kodlama bilgisi olmadan kendi sitenizi yapabilirsiniz. Hazır şablonları ve gelişmiş yükleme sihirbazı sayesinde zahmet etmeden çevrimiçi mülk edinmenizi sağlar.
Sistem tüm cihazlara duyarlı olduğu için yüklediğiniz içerikler tüm cihaz modellerinde sorunsuz açılır. SEO uyumludur bu sayede arama motorları tarafından rahatlıkla bulunabilirsiniz.
Fiyatlar:
Kısa süreliğine ücretsiz deneyebilirsiniz. Premium paketleri aylık 5.80 dolardan başlar.
SSS
✅ En iyi ücretsiz site kurma programları hangileri? (2021)
1. WordPress .org (En iyi ücretsiz site kurma programı)
2. WordPress .com (Temel paket ücretsiz)
3. Shopify (14 gün ücretsiz)
4. Wix (Temel paket ücretsiz)
5. Weebly (Temel kullanım ücretsiz)
6. GoDaddy Web Site Kurma aracı (Hazır site)
7. Site123 (Basit kullanım ücretsiz)
✅ Bu platformlar mobil site yapmak için kullanılır mı?
Evet.
WordPress.org, Wix, Weebly, Site123 gibi programları mobil site yapmak için kullanabilirsiniz.
Not: Mobil site derken telefondan girildiği zaman ekran hacmine tam uyan, resimlerin dışarı çıkmadığı özellikteki mobil uyumlu siteden bahsediyorum. IOS veya Android uygulamaların yer aldığı tarzda mobil siteden değil.
✅ Tüm web site açma / yapma / oluşturma / tasarlama programlarını nerede bulabilirim?
Site yapma programlarının tamamını (141 adet) SimilarTech.com’da bulabilirsiniz. Siz zahmet etmeyin diye aşağıya listeledim:
S. No. | İçerik Yönetim Sistemi | Kurulmuş Site Adedi |
1 | WordPress | 7,412,880 |
2 | Flexslider | 1,817,089 |
3 | Tumblr | 452,232 |
4 | Elementor | 401,643 |
5 | Wix | 366,076 |
6 | Drupal | 338,055 |
7 | Joomla | 314,509 |
8 | Squarespace | 299,93 |
9 | Squarespace Hosting | 276,637 |
10 | Wix Hosting | 219,41 |
11 | Wix Hosting Israel Region | 219,399 |
12 | Web Dot Com | 196,749 |
13 | Weebly | 189,736 |
14 | Drupal 7 | 130,855 |
15 | Jimdo | 122,125 |
16 | TYPO3 | 106,102 |
17 | Jekyll | 100,934 |
18 | Drupal 8 | 66,292 |
19 | bbPress | 51,411 |
20 | Moodle | 51,082 |
21 | phpBB | 47,661 |
22 | Adobe Experience Manager | 43,225 |
23 | DNN Software | 38,677 |
24 | SharePoint | 37,574 |
25 | Zendesk Knowledge Base | 24,378 |
26 | Hubspot COS | 22,54 |
27 | uCoz | 21,148 |
28 | Sitefinity | 19,938 |
29 | Hugo | 18,51 |
30 | Duda | 17,641 |
31 | Umbraco | 17,416 |
32 | Concrete5 | 16,639 |
33 | Mobirise | 16,632 |
34 | ExpressionEngine | 16,414 |
35 | MODX | 15,011 |
36 | Salesforce Desk | 14,987 |
37 | vBulletin | 14,368 |
38 | Launch Darkly | 14,133 |
39 | WebFlow | 14,007 |
40 | Sitecore CMS | 13,965 |
41 | Kentico | 13,42 |
42 | Liferay | 13,068 |
43 | NationBuilder | 12,038 |
44 | SMF | 11,396 |
45 | Google Sites | 11,231 |
46 | CraftCMS | 10,725 |
47 | Invision Power Board | 10,034 |
48 | Ghost | 8,608 |
49 | hootsuite | 8,009 |
50 | Plone | 7,585 |
51 | Vanilla Forums | 7,583 |
52 | Kajabi | 7,323 |
53 | NetSuite | 6,95 |
54 | SilverStripe | 6,931 |
55 | Discourse | 6,693 |
56 | vBulletin 4.x | 6,606 |
57 | Zendesk Portal | 6,563 |
58 | vBulletin 3.x | 6,283 |
59 | WHMCS | 5,47 |
60 | XenForo | 5,176 |
61 | Convio | 5,151 |
62 | Odoo | 4,857 |
63 | Instapage | 3,942 |
64 | Pimcore | 3,749 |
65 | exactag | 3,695 |
66 | Grav | 3,438 |
67 | EPiServer | 3,434 |
68 | Moonfruit | 3,427 |
69 | Bannersnack | 3,089 |
70 | Burning Board | 2,796 |
71 | Orchard | 2,384 |
72 | IBM Websphere Portal Server | 2,299 |
73 | Podio | 2,286 |
74 | Wishpond | 2,256 |
75 | MotoCMS | 2,12 |
76 | Higher Logic | 2,112 |
77 | Netlify | 2,013 |
78 | Oracle WebCenter | 1,753 |
79 | HP TeamSite | 1,599 |
80 | StatusPage IO | 1,397 |
81 | vBulletin 5.x | 1,342 |
82 | On-Site | 1,329 |
83 | Zoho Sites | 1,304 |
84 | Ektron | 1,27 |
85 | Proficientz | 980 |
86 | QuickBase | 963 |
87 | Mighty Networks | 958 |
88 | InstantCMS | 953 |
89 | Flarum | 888 |
90 | Semasio | 874 |
91 | MovableType | 862 |
92 | October | 753 |
93 | OutSystems | 721 |
94 | NGage Inc | 658 |
95 | Euroweb Counter | 598 |
96 | Placester | 558 |
97 | Powerfront | 528 |
98 | Helpjuice | 520 |
99 | Webydo | 437 |
100 | Jahia | 409 |
101 | Jalios | 366 |
102 | Jive Software | 349 |
103 | Pagekit | 328 |
104 | Glofox | 326 |
105 | Real Estate Webmasters | 312 |
106 | eXo Platform | 311 |
107 | SextGem | 290 |
108 | Frosmo Optimizer | 282 |
109 | XtGem | 251 |
110 | Moovweb | 240 |
111 | Kreatio | 195 |
112 | ZinGfit | 158 |
113 | Pangea CMS | 156 |
114 | ip-label | 156 |
115 | Bloomfire | 142 |
116 | Strapi | 137 |
117 | Mendix | 131 |
118 | Status IO | 123 |
119 | StatusHub | 100 |
120 | QualSights | 100 |
121 | TerminalFour | 98 |
122 | Elgg | 90 |
123 | phpFox | 90 |
124 | ManageEngine | 84 |
125 | Bilgin Pro | 63 |
126 | iLion | 55 |
127 | Onswipe | 53 |
128 | TakeShape | 53 |
129 | Acarnet | 50 |
130 | Omniaweb | 48 |
131 | pivol | 45 |
132 | Yellow Pages | 41 |
133 | SDL Tridion | 37 |
134 | Locomotive | 35 |
135 | Chameleon-System | 31 |
136 | Civil Comments | 20 |
137 | Wix Hosting Brazil Region | 11 |
138 | CamYkS | 10 |
139 | audienzz | 7 |
140 | Image Advantage | 4 |
141 | Cup Interactive | 4 |
güzel bir bilgi
Teşekkürler…
blog ve web sitesi kurmak için en muazzam ücretsiz program wordpress’tir.
aynen 🙂
wordpress ile ilgili adımlarda ”marka tescili” yazmışsınız. Sanırım alan adı tescilinden bahsetmişsiniz.Marka tescili konuyla ilgili olmayan,bambaşka birşeydir. Bilginize. Bilgilendirme için teşekkürler.
Evet, doğru söylüyorsunuz. İnternetteki marka tescilinden dem vurmak istemiştim. O amaçla yazmıştım ancak sizin söylediğiniz daha isabetli bir ifade. Dolayısıyla düzelttim. İlginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim.